Wybierz swój sklep

Twój sklep:

Wybierz swój sklep i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

Pstrąg z pietruszką i skórką cytrynową

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę drobno pokrój, natkę posiekaj, połącz, przypraw do smaku solą. Tak powstałą mieszanką nafaszeruj ryby. Pstrągi ułóż w naczyniu do zapiekania, przypraw solą i pieprzem, wierzch skrop oliwą, posyp skórką otartą z cytryny. Piecz ok. 25 min w temperaturze 180°C.
  2. Ziemniaki dokładnie umyj, ugotuj w „mundurkach”. Ugotowane pokrój w plastry, przypraw solą i pieprzem, usmaż na złoto na maśle. Podawaj z rybą.

Porcja dla 2 osób

Przepis przygotowała Agata Jędraszczak. 

 

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów