Wybierz swój sklep

Twój sklep:

Wybierz swój sklep i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

Łosoś gotowany

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Łososia pokrój w poprzek na paski o szerokości 3 cm. Marchewkę i pietruszkę na 1 cm plasterki, a koperek drobno posiekaj.
  2. Każdy kawałek ryby posól, popieprz i skrop sokiem z cytryny, a warzywa posól do smaku. Masło wymieszaj z koperkiem i otartą skórką z cytryny, po czym posmaruj nim z wierzchu łososia.
  3. Następnie umieść kawałki ryby i warzywa na przystawce do gotowania na parze, w taki sposób aby do siebie nie przylegały. Wstaw wszystko do garnka z niewielką ilością gotującej się wody i gotuj na parze pod przykryciem przez ok. 20 minut
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów