< powrót

Najlepsze smaki z natury

Poznaj Vital Fresh – harmonijne kompozycje smaków i kolorów,
czyli wyśmienite soki, smoothies, świeże zioła i gotowe
do spożycia sałaty. Zawsze z dojrzałych owoców i warzyw.
Smaczne i dobre dla Ciebie.

Poznaj sałaty, zioła i kiełki
Vital Fresh

Kruche i pełne świeżości.
sałaty i warzywa
Rukola
Certyfikowane
i kontrolowane
uprawy
Zaufani producenci
z długoletnim
doświadczeniem
Myte i gotowe
do spożycia
Uprawiane
w naturalnych
warunkach

Sałaty

Rukola

Rukola 100 g

Roszponka

Roszponka 100 g

Szpinak baby

Szpinak baby 200 g

Jarmuż

Jarmuż 200 g

Mieszanki sałat

Kompozycja dobrana dla zapewnienia najwyższych walorów smakowych
Kompozycja dobrana dla zapewnienia najwyższych walorów smakowych
Mix sałat z roszponką

Mix sałat z roszponką 150 g

Mix sałat z rukolą

Mix sałat z rukolą 160 g

Mix sałat z sałatą lodową

Mix sałat z sałatą lodową 180 g

Mix sałat z sałatą rzymską

Mix sałat z sałatą rzymską 160 g

Mix sałat Pocket

Mix sałat Pocket 2x50 g

Mix sałat rodzinny

Mix sałat rodzinny 220 g

Warzywa

Marcheweczki

Marcheweczki 180 g

Proces

Ścięcie na polu

ścięcie
na polu

Mycie

mycie

Pakowanie

pakowanie

Talerz

talerz

Kontrola

kontrola

Delikatne traktowanie

delikatne
traktowanie

Nasze zioła

Bazylia

Bazylia
idealnie komponuje
się z czosnkiem
i pomidorami

Rozmaryn

Rozmaryn
idealny do mięs

Kolendra
doskonała do
potraw azjatyckich

Kolendra
Mięta

Mięta
doceniana za orzeźwiający
zapach i smak

Tymianek

Tymianek
pasuje do mięs, ryb
i owoców morza

Zioła Vital Fresh

Produkowane głównie w Polsce
Wyprodukowane w Polsce
Bazylia

Bazylia

Kolendra

Kolendra

Mięta

Mięta

Rozmaryn

Rozmaryn

Oregano

Oregano

Tymianek

Tymianek

Proces

Zioła spędzają 3-4 dni w komorach do kiełkowania

zioła spędzają
3-4 dni w komorach
do kiełkowania

Po tym czasie przewożone są do szklarni

po tym czasie
przewożone są
do szklarni

Zioła podlewane są 2-3 razy dziennie

zioła podlewane
są 2-3 razy
dziennie

Nasze kiełki

Kiełki pora

Kiełki pora
źródło wit. E oraz
fosforu, cynku, magnezu
i wapnia

Kiełki jarmużu
źródło wit. C, B6
oraz fosforu

Kiełki jarmużu
Kiełki rzodkiewki

Kiełki rzodkiewki
źródło wit. C i fosforu

Kiełki Vital Fresh

Produkowane głównie w Polsce
Wyprodukowane w Polsce
Kiełki brokułu

Kiełki brokułu 50 g

Kiełki cebuli

Kiełki cebuli 50 g

Kiełki jarmużu

Kiełki jarmużu 50 g

Kiełki lucerny

Kiełki lucerny 50 g

Kiełki pora

Kiełki pora 50 g

Kiełki rzodkiewki

Kiełki rzodkiewki 50 g

Kiełki słonecznika

Kiełki słonecznika 50 g

Inspiracja

Inspiracje na sałatkę

Sałatka Tabbouleh

Składniki:
1/2 szklanki
kaszy kuskus Plony Natury
2
pomidory
1/2
czerwonej cebuli
2
pęczki natki pietruszki
2 łyżki
oliwy z oliwek Gallo
 
sok z cytryny
20
listków mięty Vital Fresh
 
sól i pieprz
Przygotowanie:

Kuskus zalej wrzątkiem. Pokrój w kostkę pomidory i cebulę, a pietruszkę posiekaj. Dodaj do nich kuskus. Do osobnej miseczki wyciśnij sok z cytryny, dodaj oliwę i listki mięty. Wymieszaj sos. Dodaj go do sałatki i przypraw do smaku.